palekastro activities

 

 

Παλαίκαστρο...δραστηριότητες

Το Παλαίκαστρο είναι ιδανικό, όχι μόνο για τους ανθρώπους που αναζητούν ένα μέρος για χαλάρωση, κολύμπι, και άπλετο χρόνο κάτω από τον ήλιο, αλλά και για εκείνους που τους αρέσεουν τα σπορ.

παρακάτω θα αναφέρουμε....

 

Ποδήλασία

bike

 

Στην περιοχή μπορείτε να κανετε ποδηλασια σε συγκεκριμένες διαδρομές που επηλέχτηκαν από τους ξενοδόχους και ειναι σηματοδοτημένες για αυτό το σκοπό ή να επιλέξετε την διαδρομη που σας ταιριάζει, με το δικό σας ποδήλατο, ή ενοικιάζοντας ενα από τα τοπικά καταστήματα.

 

 

Ιστιοσανίδα

windsurfingΗ περιοχή του Παλαικάστρου είναι ιδανική για αυτούς που αγαπούν την ιστιοσανίδα , καθώς στην περιοχή "Πλακοπούλες", κατά την περίοδο του καλοκαιριού, φυσάει δυνατός άνεμος που δυμιουργει ιδανικες συνθηκες για το αθλημα και τους λατρεις του ειδους..
Μπορείτε να νοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό από το windsurfing club που λειτουργεί εκεί.

 

Πεζοπορία

 

hikking

Η περιοχή του Παλαικάστρου προσφέρει στον επισκέπτη και τους λατρεις της πεζοπορίας την ευχαρίστηση να ανακαλύψουν πολλά μέρη, αρχαιολογικού και οικολογικού ενδιαφέροντος, καθώς είναι ακόμα σε ισορροπία μεταξύ, τουριστικής ανάπτυξη και της φύσης.
μεταξύ αλλων...
Το φαράγγι της Κάτω Ζάκρου η «κοιλάδα των Νεκρών"
Το φαράγγι στις "Χοχλακιές"" που σας οδηγεί σε μια απομονωμένη παραλία με το όνομα "Καρούμες"
Το μονοπάτι Ε4 που ξεκινά από τα Χανιά και το τέλος του είναι στην Κάτω Ζάκρο
Η ακτογραμμή γύρω από την περιοχή που έχει πολλές κρυφές παραλίες να ανακαλύψετε ..


και πολλά πολλά άλλα ....

Κολύμπι

swimming

Όλοι γνωρίζουν ότι ο πιο σπουδαίος λόγος που κάποιος επιλέγει το νησί της Κρήτης για διακοπές στην Ελλάδα, είναι για να απολαύσει τις ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, και το δυνατό ήλιο του καλοκαιριού, μοναδικό στην Ευρώπη.Φυσικα το Παλαίκαστρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση!

Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει από την παραλία της "Χιόνα" και του "Μπονταλάκι" για να απολαύσει το μπάνιο με την οικογενεια του, την απάνεμη παραλια και αρχαιολογικο χώρο της Ιτάνου, την κοσμοπολίτικη παραλία του Κουρεμένου, και του Βάι, η να διαλεξει την απομόνωση που προσφερουν οι παραλίες, καρούμες, Ψιλή Άμμο, Του γέρο ο Άμμος, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας μόνο με το απαραίτητο αντηλιακό σας !

Σίγουρα κάποια θα σας παρασύρει στην αγκαλιά της!

Γυμνισμός

Σίγουρα μια παρεξηγημένη δραστηριότητα για πολλούς ανθρώπους, αλλά ακόμη τόσο συναρπαστική για τους λάτρεις του είδους ..

Στην περιοχή υπάρχουν απομονωμένες παραλίες μακρια απο τα αδιακριτα ματια του πληθους, ακόμη και κατά τη διάρκεια του αυγούστου οταν η περιοχή είναι γεμάτη απο επισκέπτες , για όσους ψάχνουν λίγη ησυχία και να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση και να κολυμπήσουν μόνο με το αντηλιακό τους !
Το μόνο που χρειάζεστε για να βρείτε αυτές τις παραλίες είναι η σωστή ενημέρωση από τους σωστούς ανθρώπους !

Ψάρεμα

fishing

 

Η περιοχή έχει πολλές καλές τοποθεσίες για όσους θέλουν να πάνε για ψάρεμα ..
Με καλάμι, ψαροντούφεκο , ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο αγαπημένο χόμπι σας, με ή χωρίς τη βοήθεια των ντόπιων, που θα σας δείξεουν τις καλύτερες περιοχές για το σκοπό αυτό.